Nytt recept, ännu bättre från @mittketoliv på Instagram!
Kardemummabullar med LowCarb-Keto Vetefiber
Recept:
Torra ingredienser:
- 120 gram LowCarb-Keto Vetefibrer
- 80 gram sötströ
- 2 tsk bakpulver
- 30 gram fiberhusk
- 2 tsk torrjäst
- 2 tsk ”vanligt socker” (äts upp av jästen)
- 1/2 msk kardemumma
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
Blanda ihop.
Blöta ingredienser:
- 4 ägg
- 2 mozzarellabollar
- 1 dl äggvita
- 1/2 dl grädde
- 2 msk äppelcidervinäger
Kör i mixer tills det blivit ljummet (ca 4–5 min).
Fyllning:
50 gram smör, 1 msk kardemumma, 1/2 dl sukrin gold – blanda ihop.
Så här gör du:
- Häll torra och blöta ingredienser i en köksmaskin med degkrok och låt gå i 5 min. Om degen är för lös – tillsätt mer vetefibrer.
- Ta ur och dela på 2.
- Kavla ut mellan 2 bakplåtspapper (2 gånger).
- Smeta på fyllning och rulla ihop (2 gånger).
- Dela i 7–8 bitar per rulle = totalt 14–16 bullar.
- Lägg i bullformar på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen på 175°C i 25–30 min.
- Ta ut, pensla med smält smör och strö över kardemumma och sukrin gold.
- KLART!