Nytt recept, ännu bättre från @mittketoliv på Instagram!
Kardemummabullar med LowCarb-Keto Vetefiber
Recept:
Torra ingredienser:
* 120 gram LowCarb-Keto Vetefibrer
* 80 gram sötströ
* 2 tsk bakpulver
* 30 gram fiberhusk
* 2 tsk torrjäst
* 2 tsk ”vanligt socker(äta upp av jästen)
* 1/2 msk kardemumma
* 1/2 tsk salt
* 1 tsk bikarbonat
Blanda ihop.
.
Blöta ingredienser:
* 4 ägg
* 2 mozzarellabollar
* 1 dl äggvita
* 1/2 dl grädde
* 2 msk äppelcidervinäger
Kör i mixer tills det blivit ljummet ( ca 4-5 min)
.
Fyllning: 50 gram smör, 1 msk kardemumma, 1/2 dl sukrin gold- blanda ihop
.
1. Häll torra och blöta ingredienser en köksmaskin med degkrok och låt gå i 5 min. Om degen är för lös – häll i mer vetefibrer
2. Ta ur och dela på 2
3. Kavla ut mellan 2 bakplåtspapper ggr2
4. Smeta på fyllning och rulla ihop ggr2
5. Detta i 7-8 bitar och lägg i bullformar ggr2 = 14-16 bullar totalt
6. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt ( då behöver man inte diska plåten efteråt!) och stoppa in i ugnen på 175 grader i 25-30 min
7. Ta ut och pensla på smält smör och strö på kardemumma och sukrin gold
8. KLART