Att laga LowCarb-Keto Semlor var en jättestor utmaning för oss
….
Att jämföra våra semlor med de vanliga semlorna skulle bli oundvikligt…..
Hur ska vi kunna laga smakfulla LowCarb semlor som kan stå på samma nivå i denna jämförelse??
Vi trodde inte att vi kunde klara det….
Men nej vad fel vi hade!!
Idag vi kan presentera ett LowCarb recept för semlor som kommer ligga på samma nivå med de bästa semlor….. kanske t.o.m högre!!!
Ingredienser:
För degen:
För krämen:
För vispad grädde:
Gör såhär:
• Smält smöret utan att låta det brinna och blanda det med den varma mjölken.
• Tillsätt jästen i den ljumma blandningen och blanda väl för att lösa upp den helt.
• Tillsätt sötningsmedel, kardemumma, ägg och salt och blanda väl.
• Tillsätt Vetefiber, Mannagrynsersättning och bakpulver och knåda för att
göra en mjuk och smidig deg.
• Gör 4 bollar och lägg dem i en plåt med non-stick papper.
• Baka vid 175 grader i ungefär en halvtimme tills de blir bruna.
• Låt dem sedan svalna helt.
• När bollarna har svalnat, skär en bit bröd ovanpå och töm försiktigt brödsmulan utan att tränga igenom höljet.
• Lägg smulan, mjölken, marsipanen och sötningsmedlet i mixern och vispa till en tjock kräm.
• Fyll bullarna med krämen
• Vispa grädden med sötningsmedel och lägg en klick på varje bulle.
• Lägg tillbaka locken och pudra över Sukrin melis.
Njut