LowCarb-Keto Poke chocolate cake
Ingredienser:
För tårtbotten:
-30 g LowCarb-Keto Kakaofiber.
-30 g LowCarb-Keot Fibermjöl.
-45g LowCarb-Keto Erytritol-Stevia 7X.
-2 ägg.
-1 msk bakpulver.
-100g smör.
-1dl mjölk / vegetarisk mjölk.
Till kolasåsen:
-2dl gräddfil.
-30g Sukrin gold.
-15 gr Sukrin Caramel sirap.
-10 g smör.
-Några droppar vaniljessens.
-1/4 tsk grovt salt.
För glasyren:
-2dl gräddfil.
-50 g smör.
-30 g Sukrin Melis.
Genomförande:
– I en skål, vispa först ihop smöret som är i rumstemperatur tillsammans med sötningsmedlet tills det är fluffigt.
– Tillsätt äggen, vaniljen och mjölken och till sist de fasta ämnena som du har lagt ihop i en skål, dvs kakaofibern, fibermjölen och bakpulvret.
-Blanda alla ingredienser med en gaffel och lägg blandningen i en form med bakplåtspapper.
– Den ska bakas i 175 grader tills du ser att en tandpetare kommer ut torr (ca 35-40 minuter).
– Låt den svalna helt innan du fortsätter.
-För glasyren: Vispa grädden, smöret och sukrin melis i mixern tills de blir en fin kräm. Ställ den i kylen för att kallna.
– För kolasåsen : Röra ihop i mixern alla ingredienser och låt den sjunka lite innan du lägger den i efterrätten.
-Vid bottnen som svalnat under tiden, med baksidan av en träslev, gör du hål med mellanrum i hela kakans yta. Häll kolasåsen i hålen och över hela ytan jämnt. Bred glasyren ovanpå och ställ in i kylen några timmar.
Servera med Karamell sirap och valfria nötter.
Njut😋
[woo-multi-cart ids=”4259,1873,196,3623,3617,3621,” image = “true” ]