LowCarb-Keto Peynirli eller båtformade pizza med köttfärs och ost!
Ni, dina barn och dina gäster kommer att älska denna ”annorlunda” båtformade pizza!!
Ingredienser :
Till köttfärsen:
För basen av peynirli:
30g LowCarb-Keto fiber mannagrynersättning med 0 kolhydrater
Gör såhär:
• Sautera den hackade löken i en djup stekpanna i ca 2 minuter.
• Lägg till vinet och låt den koka 2-3 minuter tills alkoholen har avdunstat.
• Tillsätt köttfärsen och koka 3-4 minuter medan du blandar den.
• Tillsätt vatten, salt och
kryddor och låt det koka tills köttfärsen mjuknar.
• Lägg åt sidan för att svalna och förbered
basen på peynirli.
• Blanda smält smör med yoghurt och äggvitor och tillsätt mjölet, kryddorna och bakpulvret
för att göra en mjuk deg.
•Lägg degen i en grund panna med non-stick
papper och forma degen långsamt som en båt. Gör detsamma för hela degen.
•Ta en gaffel och stick i
botten och grädda i en förvärmd ugn vid 175 grader i cirka 10 minuter för att dra
degen.
• Ta sedan ut dem och lägg i var och en lite av köttfärsen, och lägg i var och en lite av smeten för att fylla mitten och strö ovanpå med riven ost och lite timjan.
• Baka i ytterligare 10 tills den är gyllenbrun.
Njut