LowCarb-Keto mjölkpaj eller Kalvdans variant…..Minne från barndomen…..
En av de godaste och enklaste rätter jag någonsin lagat!!
Perfekt för alla, så även mindre barn….
Köket doftar apelsin, vanilj och mjölkkräm
Lets be small again!
Ingredienser:
6dl mjölk
25g LowCarb-Keto erytritol-stevia 7X
45 g LowCarb-Keto bambufiber
45 g smör
3 medelägg
Några droppar vaniljessens
Några droppas apelsinessens
Apelsinzest
Lite salt
Äggblandning:
1 ägg
2msk vatten
2 tsk LowCarb-Keto erytritol-stevia 7X
Sukrin melis
Kanel
Gör såhär:
Värm mjölken i en kastrull med LowCarb-Keto erytritol-stevia 7x, vaniljessens, aprlsinessen och apelsinzeat tills den når kokpunkten.
Ta bort och förbered äggblandningen.
Blanda äggen med mjölet och tillsätt sedan lite av den heta mjölken, rör om snabbt.
Fortsätt att tillsätta den heta mjölken under konstant omrörning så att äggen inte kokas.
När blandningen når en tillräcklig temperatur, häll den i kastrullen och låt sjuda
i några minuter, rör om hela tiden tills den börjar bli tjockare och stå på
skeden.
Ta bort, tillsätt smöret och rör om för att smälta.
Häll blandningen i en grund smörad plåt.
Vispa ägget, LowCarb-keto erytritol-stevia 7x och vattnet till skorpan, och sprid det på blandningens yta.
Baka vid 180 grader i 45 minuter.