LowCarb-Keto kanelbullar!!
Många gånger har jag undrat hur mycket jag kan offra för att följa kost med låga kolhydrater?
Hur tar man bort kanebullar ur sitt liv?
Singel och utan kanelbullar….hmm….hur fint kan ett sånt liv bli egentligen?
Men nu kan jag äntligen njuta av mitt kaffe och bulle igen!!
För att nu har vi ett underbart recept för LowCarb-Keto kanelbullar!!!!
Och endast med 0,5 kolhydrater per bulle!!
LowCarb-Keto Kanelbullar
Ingredienser:
1tsk bakpulver
1/2tsk xantangummi
1 ägg
70g smör
1dl mjölk / vegetarisk mjölk
1tsk kardemumma
För fyllningen:
45 g smält smör
1,5 msk kanel
100g Sukrin Gold
För dekoration:
Sukrin Gold och 1 ägg
eller glasyr med :
4 msk. Sukrin Melis
2 msk mjölk
Några droppar Vaniljessens Dosering:3-5 g per 1 kg.
Gör så här:
Blanda fibermjöl, havrefiber, bakpulver, kardemumma och xantangummi väl i en skål.
Vispa smöret och sötningsmedlet med elvisp tills det fluffar upp.
Tillsätt gradvis ägget och sedan mjölken.
Lägg till de fasta ingredienserna och rör om.
Låt den vila ett tag och förbered fyllningen.
För fyllningen:
Rör smöret smidigt med sötningsmedel och kanel.
Kavla ut degen till en platta mellan två non-stick papper så att den inte fastnar på kavlen
Ta bort det övre pappret, bred på och rullla ihop från långsidan med hjälp av bottenpappret
Skär rullen i ca 2-3cm breda bitar
och lägg bitarna på en plåt med bakplåstpapper.
Grädda vid 175°C grader i 20-25 minuter.
Låt bullarna svalna och pensla dem med uppvispat ägg och strö över lite Sukrin Gold.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 5 min.
Alternativ: Pensla bullarna med glasyren.
Njut
Du kan köpa relaterande produkter här:
[woo-multi-cart ids=”1873,196,4062,3623,4269,3621″ image = “true” ]
LowCarb-Keto Citronpaj med maräng!
En underbar efterrätt för denna helg….
Älskar den krämiga, sötsyrliga fyllningen!!!!
Det är vansinnigt god!!!!
Tips: Servera med grädde istället för maräng om du älskar grädde..
Ingredienser:
För basen:
100 g LowCarb-Keto ströbröd ersättning med 0% kolhydrat!!!
2,5 dl smält smör (1,5 g kolhydrat)
70 g äggvita (cirka 2 stora ägg)
Några droppar LowCarb-keto Vaniljessens
2msk (eller enligt smak) LowCarb-keto Erytritol-Stevia 7x
Lite salt
Lite citronskal
För citronkräm:
3 medelägg
35g LowCarb-Keto erythritol-stevia 7x
100g citronsaft
Några droppar LowCarb-Keto vanilessens
Riv två citroner
150g smör
För marängen:
150g Sukrin melis
50gr pastöriserade äggvitor
Vaniljessens
En nypa salt
Gör så här:
Förbered basen:
•Värm ugnen till 175 grader.
• Blanda alla ingredienserna och häll ner
smeten i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper och grädda ca
20 minuter.
• Låt den färdiga smeten svalna och bli kall.
Förbered krämen:
• Lägg ägg, erytritol-stevia, citronsaft, vaniljessens, citronskal i en kastrull
och sänk till låg värme.
• Rör om hela tiden med elvisp i 3-4 minuter tills krämen tjocknar.
• Häll ner krämen i en doseringsbehållare,
tillsätt smör i kalla kuber och rör tills smöret löser upp sig.
• Sprid krämen på basen och lägg i kylen för att svalna i 1 timme.
För marängen:
• Vispa ingredienserna väl med elvisp tills du har en fast maräng.
• Sprid ut krämen och bränn med en gasbrännare över ytan. Saknas brännare kan man lägga den på grillen i några minuter för att få färg.
Njut
[woo-multi-cart ids=”195,196,4269,3623″ image = “true” ]