Crêpes med havrefiber (Det ger ca 6 crepes )
Ingredienser:
2 hela ägg
2 äggvitor
2 msk havrefiber
2 msk yoghurt / vegetarisk yoghurt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk sötningsmedel
Några droppar vaniljessens
Lite smör till pannan Kanske lite vatten om smeten är för tjock.
Gör så här:
Vispa ägg och äggvitor. Tillsätt yoghurten och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna. Värm och smörj en stekpanna med non-stick beläggning på medium till hög värme (på en skala upp till 9, vid 7). Grädda ca 0,5-0,7dl i taget per crêpe. Vinkla runt pannan så att smeten flyter ut över hela botten. Grädda tills den har fått fin färg och smeten på ovansidan har stelnat. Vänd den och sänk värmen till medelvärme. Under beredningen av resten av crêpesens kan blandningen tjockna när den står. I detta fall, tillsätt några droppar vatten och rör om så att den rinner bättre när den faller i pannan.
Fyll med dina favoritostar och baka i ugnen några minuter tills smöret smälter