LowCarb-Keto Citronpaj med maräng!
En underbar efterrätt för denna helg….
Älskar den krämiga, sötsyrliga fyllningen!!!!
Det är vansinnigt god!!!!
Tips: Servera med grädde istället för maräng om du älskar grädde..
Ingredienser:
För basen:
100 g LowCarb-Keto ströbröd ersättning med 0% kolhydrat!!!
2,5 dl smält smör (1,5 g kolhydrat)
70 g äggvita (cirka 2 stora ägg)
Några droppar LowCarb-keto Vaniljessens
2msk (eller enligt smak) LowCarb-keto Erytritol-Stevia 7x
Lite salt
Lite citronskal
För citronkräm:
3 medelägg
35g LowCarb-Keto erythritol-stevia 7x
100g citronsaft
Några droppar LowCarb-Keto vanilessens
Riv två citroner
150g smör
För marängen:
150g Sukrin melis
50gr pastöriserade äggvitor
Vaniljessens
En nypa salt
Gör så här:
Förbered basen:
•Värm ugnen till 175 grader.
• Blanda alla ingredienserna och häll ner
smeten i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper och grädda ca
20 minuter.
• Låt den färdiga smeten svalna och bli kall.
Förbered krämen:
• Lägg ägg, erytritol-stevia, citronsaft, vaniljessens, citronskal i en kastrull
och sänk till låg värme.
• Rör om hela tiden med elvisp i 3-4 minuter tills krämen tjocknar.
• Häll ner krämen i en doseringsbehållare,
tillsätt smör i kalla kuber och rör tills smöret löser upp sig.
• Sprid krämen på basen och lägg i kylen för att svalna i 1 timme.
För marängen:
• Vispa ingredienserna väl med elvisp tills du har en fast maräng.
• Sprid ut krämen och bränn med en gasbrännare över ytan. Saknas brännare kan man lägga den på grillen i några minuter för att få färg.
Njut
[woo-multi-cart ids=”195,196,4269,3623″ image = “true” ]