LowCarb – Keto Citronbars! !
Vad kan man säga om denna citronbars…..den är söt och med syrlig smak som smälter i munnen. Man kan även göra det svåraste, att älska den…. Hela kakan har 6g kolhydrater.
Ingredienser:
För basen:
100g smör
30g hasselnötter (rostade inte saltade)
För citronkräm:
130 g nypressad citronsaft
Citronzest av 3-4 citroner
140g Low Carb-Keto 7Xsotningsmedel erytritol steviaLowCarb-Keto erytritol-stevia 7X
6 ägg
30g Low Carb-Keto Fibermjol -Glutenfri – 3g Kolhydrater per 100gLowCarb-Keto fibermjöl
Sukrin Melis för att strö över
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C grader.
Vispa hasselnötterna tillsammans med mannagrynen i mixern till att bli ett pulver.
Vispa smöret och sötningsmedlet med mixern tills det är fluffigt och tillsätt vaniljessensen.
Lägg till mannagrynblandningen med hasselnötterna i skålen och rör om.
Sprid degen på en bakplåt (18x18cm) med bakplåtspapper och sprid den väl, (tryck den med fingrarna för att vara enhetlig överallt.)
Grädda i 15-20 minuter för att få en gyllene färg. Låt det svalna lite tills du gör grädden.
Vispa äggen med sötningsmedlet och tillsätt gradvis citronsaft, citronzest och slutligen mjölet.
Häll blandningen över basen och grädda i 20-25 minuter eller tills du ser att grädden stabiliserats. Ytan behöver inte bli färgad eftersom den blir väldigt tät och vi vill ha den fluffig.
Låt svalna helt, lägg in kakan kylen i 2 timmar och skär den sedan i bitar.
Strö över med melis och servera.
[woo-multi-cart ids=”184,196,1873,4269″ image = “true” ]