LowCarb – Keto Citronbars 🍋
Vad kan man säga om denna citronbars… den är söt och med syrlig smak som smälter i munnen.
Man kan även göra det svåraste – att älska den! 💛 Hela kakan har bara 6g kolhydrater!
Ingredienser
För basen:
- 100 g smör
- 15 g LowCarb-Keto 7X erytritol-stevia
- 30 g LowCarb-Keto fibermannagrynsersättning (glutenfri, 0% kolhydrater)
- 1 msk vaniljessens
- 30 g hasselnötter (rostade, ej saltade)
För citronkrämen:
- 130 g nypressad citronsaft
- Citronskal (zest) från 3–4 citroner
- 140 g LowCarb-Keto erytritol-stevia 7X
- 6 ägg
- 30 g LowCarb-Keto fibermjöl (glutenfritt, 3 g kolhydrater/100 g)
- Sukrin Melis för att strö över
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°C.
- Mixa hasselnötterna med fibermannagryn till ett pulver.
- Vispa smöret med sötningsmedlet tills det blir fluffigt. Tillsätt vaniljessensen.
- Blanda ner hasselnötsblandningen och rör till en jämn deg.
- Tryck ut degen i en bakplåt (ca 18×18 cm) med bakplåtspapper. Jämna till ytan med fingrarna.
- Grädda i 15–20 minuter tills gyllene. Låt svalna något.
- Vispa ihop ägg och sötningsmedel. Tillsätt citronsaft, zest och sist mjölet.
- Häll citronkrämen över botten och grädda i ytterligare 20–25 minuter tills krämen har satt sig (den ska inte få färg).
- Låt svalna helt och ställ i kylskåp i minst 2 timmar.
- Skär i bitar och strö över med Sukrin Melis. Servera och njut!