En oförglömlig LowCarb-Keto chokladtårta med jordgubbskräm…..
Jag hade gäster idag och det var den efterrätten jag bjöd på….de frågade om jag blev trött och slutade med LowCarb-keto kost….
”Men ni äter en LowCarb-Keto efterrätt” svarade jag….
Oförglömlig på riktigt!!!!!
Chokladtårta med jordgubbskräm.
Ingredienser:
För tårtans botten:
4 ägg
4 tsk yoghurt 2%
0,5dl smör / kokosnötolja eller mandelolja.
Några droppar Vaniljessens Dosering:3-5 g per 1 kg.
0,6dl mjölk/ vegetarisk mjölk
2tsk bakpulver
För jordgubbskrämen:
200 g skalade jordgubbar
2dl grädde
200 g mascarpone ost
100 g Sukrin Melis
Några droppar Jordgubbsessens Dosering:3-5 g per 1 kg.
Gör såhär:
Förbered chokladbasen enligt följande:
Vispa äggen med sötningsmedlet och tillsätt sedan yoghurt, smör, vaniljessens och mjölk.
I en annan skål, sikta kakaofiber med bakpulvret och tillsätt dem till blandningen.
Blanda väl, häll degen i en form med non-stick papper och baka i 40-45 minuter vid 170°C. Sätt in en pinne inuti och kontrollera att den kommer ut torr.
Låt det svalna.
För jordgubbskrämen:
Spara några av jordgubbarna för dekoration och vispa resten i mixern.
Skaka dem i en sikt så att inte alla frön passerar och håll den rena massan åt sidan.
Vispa grädden med melispulvret tills det blir fast. Tillsätt mascarpone, jordgubbessens och jordgubbsmassan och vispa tills de blir en fin grädde som håller ihop.
Häll grädden över chokladbasen och garnera med de sparade jordgubbarna.
Njut
Lägg till i inköpslista
[woo-multi-cart ids=”196,4296,3623,4259,4087″ image = “true” ]