LowCarb-Keto Chokladtårta utan mjöl
Med kakaofiber och helt utan vanligt mjöl! Att köra LowCarb behöver inte vara smaklöst längre – det här receptet bevisar det!
Ingredienser:
För kakan:
- 4 ägg
- 4 msk yoghurt
- 0,6 dl mjölk eller sojamjölk
- 60 g LowCarb-Keto kakaofiber
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 dl smör eller kokosolja
- 55 g LowCarb-Keto erytritol-stevia 7X
- Några droppar vaniljessens
För chokladsirapen:
- 100 g laktosfritt mjölkpulver
- 30 g kakaofiber
- 20 g kakaopulver
- 20 g smör
- 1,7 dl vatten
- Sukrin Melis efter smak
- Några droppar vanilj- eller apelsinessens
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ihop ägg, sötningsmedel, yoghurt, smör, vanilj och mjölk tills det blir fluffigt.
- Blanda kakaofiber och bakpulver i en separat skål och sikta ner i smeten.
- Rör ihop allt och häll smeten i en form med bakplåtspapper.
- Grädda i 40–45 minuter. Kakan ska vara fast men saftig.
- Under tiden, koka upp alla ingredienser till sirapen tills du får en len chokladkräm.
- Häll chokladsirapen över den avsvalnade kakan och servera gärna med färska jordgubbar.
Njut av denna otroliga mjölfri chokladdröm utan socker och gluten!



