Ingredienser
LowCarb-Keto Bröd med havrefiber och frön
Ett enkelt och smakfullt lågkolhydratbröd med endast ca 10 g kolhydrater totalt. Perfekt för frukost, mellanmål eller att ta med till jobbet!
#LowCarbbröd #KetoBröd #LCHFbröd #Glutenfritt #Fröbröd
Ingredienser:
- 70 g LowCarb-Keto havrefiber
- 1 tsk chiafrö
- 3 msk linfrö
- 2 dl fingervarmt vatten
- 2 hela ägg
- 2 äggvitor
- 1 msk vinäger
- 2 msk olja
- 1 msk bakpulver (ca 18 g)
- 1 tsk torrjäst
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk LowCarb-Keto erytritol-stevia 7X
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
- Vispa ihop ägg, äggvitor, olja, vinäger och sötningsmedel i en annan skål.
- Häll ner vätskan i de torra ingredienserna och rör om.
- Tillsätt vattnet och rör tills du får en tjock och klibbig deg.
- Låt svälla i ca 10 minuter.
- Forma degen till ett bröd (eller fördela i muffinsformar om du vill göra småfrallor).
- Grädda i förvärmd ugn vid 175°C i 45–50 minuter tills brödet är fast och har fått färg.
Tips: Låt brödet svalna helt innan du skär upp det. Förvara i kyl eller frys för längre hållbarhet.



