LowCarb-Keto blåbärskaka
Jag undrar ofta vilka av de recept jag skulle ha om jag hade en LowCarb-Keto konditori.
Detta recept är definitivt en av de kakor jag skulle sälja på konditoriet!!!!!!
Det smakar otroligt gott!!!!!
Ingredienser:
300 g mascarpone ost
200gr crème fraiche
4 ägg
120 g smält smör
55g LowCarb- Keto erytritol-stevia 7X
2 msk bakpulver
40g LowCarb-Keto bambufiber
40g LowCarb-Keto havrefiber
citronzest av en citron
220g blåbär
För glasyren:
5 msk Sukrin melis
Lite citronsaft
Gör så här:
Vispa smöret med sötningsmedlet tills det är fluffigt och tillsätt ägget en efter en.
Tillsätt sedan mascarpone och crème fraiche .
Blanda mjöl och bakpulver, lägg dem i blandningen och rör om.
Lägg non-stick papper i en rund form och häll blandningen i formen.
Dela upp blåbären på toppen och grädda kakan vid 170 grader i 50 minuter eller tills du ser med en pinne att den är färdiggräddad och torr.
Låt svalna i 10 minuter innan garneringen med glasyren tillsätts.
För glasyr : Blanda Sukrin melis med lite citron och häll på toppen.