LowCarb-Keto Blåbärskaka
Jag undrar ofta vilka recept jag skulle ha om jag hade ett LowCarb-Keto konditori… och den här blåbärskakan är definitivt en av dem. Otroligt god, krämig och fylld med smak!
#Glutenfri #LCHFblåbärskaka #ketoblåbärskaka #LowCarbblåbärskaka
Ingredienser:
- 300 g mascarponeost
- 200 g crème fraiche
- 4 ägg
- 120 g smält smör
- 55 g LowCarb-Keto erytritol-stevia 7X
- 2 msk bakpulver
- 40 g LowCarb-Keto bambufiber
- 40 g LowCarb-Keto havrefiber
- Rivet skal av 1 citron
- 220 g blåbär
För glasyren:
- 5 msk Sukrin melis
- Lite citronsaft
Gör så här:
- Vispa smöret med sötningsmedlet tills det blir fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
- Tillsätt mascarpone och crème fraiche och vispa tills det är en jämn smet.
- Blanda bambufiber, havrefiber och bakpulver i en separat skål. Häll ner i äggsmeten och rör om.
- Tillsätt citronzest och rör försiktigt.
- Lägg bakplåtspapper i en rund form, häll i smeten och toppa med blåbären.
- Grädda i 170°C i cirka 50 minuter, eller tills en provsticka kommer ut torr.
- Låt kakan svalna i minst 10 minuter innan du tillsätter glasyren.
För glasyren:
Blanda Sukrin melis med några droppar citronsaft tills du får en trögflytande glasyr. Ringla över kakan.
Njut av en perfekt LowCarb-kaka fylld med blåbär och kärlek!



