Receptet och bilden kommer från @mittketoliv på Instagram .
Nybakade baguetter till frukost
Freshly baked baguettes for breakfast
Supergott bröd som passar till det mesta. Går oxå att göra korv/hamburgerbröd eller frallor av, här blev det godaste frukostmackan
Receptet på baguetterna kommer från norska @fett_og_forstand och bästa havrefibrerna från @lowcarb_keto_se.
Här är receptet översatt till svenska:
* 1.5 dl äggvita
* 4 hela stora ägg
* 2 mozzarellabollar i bitar
* 2 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
* 115 gram havrefibrer ( från @lowcarb _keto_se
* 30 gram fiberhusk
* 2 tsk bakpulver
* 1/2 tsk bikarbonat
* 1/2 tsk salt
* 2 tsk sötströ ( jag tog riktigt socker, det äts upp av jästen och ”försvinner”)
* 2 tsk torrjäst
.
1. Värm ugnen till 180 grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Kör alla blöta ingredienser i en mixer i 4-5 min
4. Häll över allt i en hushållsassistent och låt degen knådas en stund
5. Rulla ut till 3 baguetter och lägg på bakplåtspappersklädd plåt ( rulla dom ganska smala för dom jäser upp i ugnen)
6. Strö över lite havrefibrer och snitta med en kniv sneda jack i baguetterna
7. In mitt i ugnen i ca 45 min
8. Ta ut och låt svalna på ugnsgaller
9. KLART