LowCarb-Keto Jordgubbstårta
Trevlig alla hjärtans dag med en härlig LowCarb-Keto jordgubbstårta! Fira kärleken – bli kära, mina vänner! 💕
#Lowcarbkärlek #ketotårta #lchfkärlek #lchftårta
Ingredienser:
För botten:
- 280 g skalade jordgubbar
- 2 ägg
- 55 g mascarpone
- 35 g crème fraîche
- 0,5 dl grädde
- 0,4 dl yoghurt
- 25 g Sukrin melis
- 75 g bambufiber
- 1 tsk bakpulver
- 60 g LowCarb-Keto erytritol-stevia 7X
- 65 g smör
För grädden:
- 110 g mascarpone
- 55 g crème fraîche
- 120 g gräddost
- 50 g grädde
- 70 g Sukrin melis
- Några bitar jordgubbar för dekoration
Gör så här:
- Mixa jordgubbarna och ställ åt sidan.
- Vispa mascarpone, crème fraîche, grädde, yoghurt, Sukrin melis och vanilj till en jämn kräm.
- Vispa äggen med erytritol-stevia 7X tills det blir fluffigt.
- Tillsätt smöret och jordgubbsblandningen.
- Blanda ner bambufiber och bakpulver till en jämn smet.
- Häll smeten i en form med bakplåtspapper och grädda i 170°C i cirka 50 minuter.
- Låt kakan svalna helt.
- Vispa alla ingredienser till grädden tills den blir tjock och fluffig.
- Dela kakan i tre delar och bred gräddkräm mellan lagren. Lägg eventuellt jordgubbar mellan lagren.
- Täck hela tårtan med grädden och dekorera med färska jordgubbar.
Njut av denna underbara LowCarb-Keto tårta med någon du tycker om!