Chokladkaka med Apelsin
Prova denna jätte enkla chokladkaka med apelsin utan mjöl – och låt huset dofta av choklad och citrus! Hela kakan har mindre än 10 g kolhydrater!
Vem sa att vi som äter LowCarb ska missa något gott? 🧡
Ingredienser:
- 4 ägg
- 55 g LowCarb-Keto erytritol-stevia 7X
- 4 msk yoghurt
- 50 g olja eller smält smör
- 0,6 dl mjölk eller växtbaserad mjölk
- 90 g LowCarb-Keto kakaofiber
- 2 tsk bakpulver
- Apelsinzest av en apelsin
- Några droppar LowCarb-Keto apelsinarom
- Sukrin Melis till dekoration
Gör så här:
- Vispa äggen med sötningsmedlet tills det blir luftigt.
- Tillsätt yoghurt, olja, zest, mjölk och apelsinarom. Blanda väl.
- I en annan skål, sikta ner kakaofiber och bakpulver. Rör ner i smeten.
- Häll smeten i en non-stick form.
- Grädda i 170°C i 40–45 minuter i förvärmd ugn.
- Låt svalna helt och dekorera med Sukrin Melis.
Njut!