Det svåraste i en LowCarb-Keto diet är att laga smakfullt bröd…
Här är det mest fullsmakande och enklaste receptet på LowCarb-Keto frallor jag någonsin har bakat.
Och det viktigaste? 0% kolhydrater och helt glutenfria!
#ketobröd #LowCarbbröd #LCHFbröd #smakfulltbröd #Glutenfriafrallor
Ingredienser
- 200 g riven mozzarella eller cheddarost
- 100 g Philadelphia ost
- 50 g LowCarb-Keto vetefiber
- 2 ägg
- 1 äggula + 1 msk yoghurt (för pensling)
- 10 g bakpulver (1 1/2 tsk)
Gör så här
- Förvärm ugnen till 180°C.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Lägg mozzarella och Philadelphiaost i en mikrovågssäker skål. Smält i mikron i 30 sekunder (eller tills smält). Rör om till en jämn smet och låt svalna något.
- Tillsätt de vispade äggen, vetefiber och bakpulver. Knåda till en mjuk, slät deg.
- Dela degen i fyra lika stora bollar och placera dem med avstånd på plåten.
- Vispa ihop äggulan med yoghurten och pensla frallorna ovanpå.
- Strö över sesamfrön om du vill.
- Grädda i cirka 25 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
Njut av nygräddade LowCarb-frallor!



