Fantastiskt och enkelt recept på Pumpagnocchi
Tillagat med vårt Fibermjöl – perfekt för en god och hälsosam middag!
Ingredienser:
- 250 g kokt och avrunnen pumpa
- 60 g ricottaost eller cottage cheese
- 20 g riven parmesan
- 70 g grekisk yoghurt
- 1 ägg
- 40 g LowCarb-Keto Fibermjöl (plus lite extra för mjölning)
- Vitlökspulver
- Finhackad mynta
- 60 g smör
För såsen:
- 200 g grädde
- 5 skivor rökt kalkon eller skinka
- Paprika och vitlök
- Finhackad färsk lök
Gör så här:
- I en skål: lägg i den väl avrunna pumpan, ägg, ostarna, yoghurten, myntan och vitlök. Blanda väl.
- Tillsätt fibermjölet, så mycket det behövs för att få en deg som kan formas utan att klibba för mycket.
- Forma små degkorvar på en mjölad yta med händerna eller spritspåse. Skär i bitar ca 2 cm och mjöla även ovanpå.
- Förbered samtidigt tre saker: en kastrull med saltat kokande vatten, en skål med isvatten, och en stekpanna med smält smör.
- Koka gnocchin i det kokande vattnet. När de flyter upp, vänta 1 minut, ta upp dem med hålslev och lägg i iskallt vatten.
- Ta upp från iskallt vatten och stek dem kort i smöret för att få färg.
- I en annan panna, tillaga såsen: fräs vitlök i smör, tillsätt grädde och kalkon. Låt sjuda tills såsen tjocknar.
- Servera gnocchi med såsen ovanpå och toppa med färsk hackad lök.



